Rookies-reglen, fair eller uretfærdig?
Rookies-reglen, fair eller uretfærdig?

Video: Rookies-reglen, fair eller uretfærdig?

Video: Rookies-reglen, fair eller uretfærdig?
Video: Кемпинг под дождем - приподнятая палатка 2024, Marts
Anonim

MotoGP-hold og ryttere har set, hvordan FIM i denne sæson sammen med Dorna og MSMA har besluttet at udarbejde en række regler, der skal implementeres i MotoGP næste sæson. En af dem, den mest kontroversielle, er forbud mod rookie (pilot står over for sin første hele sæson i kategorien) i et officielt fabriksholdDerfor at skulle gå til et satellithold (dette påvirker ikke fabrikshold, der ikke har satellitudstyr, såsom Suzuki eller Kawasaki).

Derfor, hvis en rytter næste år, der kommer op over 250, såsom Marco Melandri Simoncelli eller Álvaro Bautista, eller som kommer for eksempel fra SBK verdensmesterskab, såsom Ben Spies, nødvendigvis skal bruge sit første år i kategorien som kørere i en satellitudstyr.

Som du kan forestille dig, faldt dette ikke i god jord hos rytterne, især de tre nævnte ovenfor, som har flest muligheder for at tage til MotoGP næste år. Heller ikke hos fansene, især, da de brokker sig over normen og kalder det "sludder" og "sludder".

Lad os se, i dag er der en ubestridelig sandhed i MotoGP: At løbe i VM er enormt dyrt.

År efter år holder vi ikke op med at se, hvordan satellitholdene ser sig selv og ønsker, at de får sponsorer og dermed justerer budgetterne for at kunne blive i kategorien. Hvis det lykkes, er det altid at tilbringe sæsoner generelt med flere skygger end lys. Derfor, og når jeg ser dette, tror jeg, at denne regel er enormt gavnlig især for dem; At have en verdensmester på holdet ville tjene til at tiltrække sponsorer, holdets niveau ville stige meget, og de ville endelig være i stand til at garantere en vis stabilitet; stabilitet, som de har mistet i årevis med flere og flere tvungne skridt.

Marco Simoncelli
Marco Simoncelli

Lad os indrømme det MotoGP World Championship er stadig i live takket være satellitholdHvis der ikke er satellithold i verdensmesterskabet, er det slut, og jeg kan ikke se, at der er ventelister for at komme med til VM, og endnu mindre, at fabrikkerne har råd til udgiften til at sætte flere motorcykler på banen for at dække. nævnte hulrum efterladt af satellitter.

Og lad ingen snyde, når først loven er lavet, er fælden lavet. Hvis Bautista, Simoncelli eller Spies tager til MotoGP for et satellithold i næste sæson, vil det være, fordi fabrikken vil have garanteret dem en motorcykel og behandling, der ligner deres fabriksrytteres; noget som Valentino Rossis Nastro-Azzurro i 2000-2001 eller Fortuna Honda Gresini fra afdøde Daijiro Kato i 2002.

Anbefalede: