Indholdsfortegnelse:

De 10 mest overbelastede byer i Europa ifølge Tom Tom
De 10 mest overbelastede byer i Europa ifølge Tom Tom

Video: De 10 mest overbelastede byer i Europa ifølge Tom Tom

Video: De 10 mest overbelastede byer i Europa ifølge Tom Tom
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Marts
Anonim

Tom Tom er en af de mest udbredte browsere i verden. Og et af hans mål er ifølge Tom Tom for at kunne tilbyde chauffører den bedste og hurtigste rute så dets brugere når deres destination. Hertil er det udover vejens eller gadernes position og "kendskab" også interessant at vide, hvor trafikpropperne er. Dette kan Tom Tom vide ved blot at indsamle data fra browsere, der bevæger sig langsomt eller endda stoppet. Med disse data har de udarbejdet et kort over 58 europæiske byer og organiseret dem fra de mest belastede til de mindst belastede.

De 10 mest overbelastede byer i Europa

  1. Istanbul (Tyrkiet) 57 %
  2. Warszawa (Polen) 45 %
  3. Marseille (Frankrig) 42 %
  4. Palermo (Italien) 40 %
  5. Rom (Italien) 34 %
  6. Paris (Frankrig) 34 %
  7. Stuttgart (Tyskland) 33 %
  8. Bruxelles (Belgien) 33 %
  9. Hamborg (Tyskland) 32 %
  10. Stockholm (Sverige) 30 %

Og der er ingen spanske byer på denne liste? Nå, for at finde den første spanske by vi skal til position 42. Der finder vi Barcelona, som har en gennemsnitlig overbelastning på 19 % med en morgentop på 48 % og en anden aftentop på 38 %. Den næste spanske by på listen er Madrid, rangeret som nummer 51 med en gennemsnitlig overbelastning på 14 %. Den mindst overbelastede by i Europa er Malaga med kun 10 %.

Hvad synes du om disse data? Al den personlige erfaring, jeg har i de byer, er afmonteret for mig. For i alle tre har jeg oplevet monumentale trafikpropper. Jeg vil ikke tænke på, hvad trafikken vil være i Istanbul eller Warszawa, som har overbelastningstoppe på 93 % og 125 %. For at færdiggøre disse statistiske data ville det helt sikkert være nødvendigt at se på procentdelen af køretøjer, der bruger en Tom Tom-navigator i hver af disse byer. Selvom de to mest tilstoppede ikke præcist svarer til de mest "avancerede" lande i Europa, kunne de derfor have en ældre flåde uden browsere.

Jeg ved ikke, om borgmestrene i Istanbul, Warszawa eller Marseille (for at nævne de tre første) har planer om at forbedre trafikken i deres byer. Det, jeg er klar over, er, at disse byer i den nærmeste fremtid er forpligtet til at forbedre trafikken, enten ved at forbedre den offentlige transport eller ved at forbedre vejnettet eller ved at satse på transportmidler, der aflaster trafikken, såsom småcylindrede motorcykler.. På grund af At miste 64 minutter af dit liv dagligt midt i en trafikprop kan ikke være godt for nogen.

Anbefalede: