MotoGP Malaysia 2012: Sandro Cortese vinder i Moto3 mod den lokale helt Zulfahmi Khairuddin
MotoGP Malaysia 2012: Sandro Cortese vinder i Moto3 mod den lokale helt Zulfahmi Khairuddin

Video: MotoGP Malaysia 2012: Sandro Cortese vinder i Moto3 mod den lokale helt Zulfahmi Khairuddin

Video: MotoGP Malaysia 2012: Sandro Cortese vinder i Moto3 mod den lokale helt Zulfahmi Khairuddin
Video: Fenati and Ajo clash in Moto3 warm-up 2024, Marts
Anonim

Som altid er smukt det løb, vi har set i kategorien af Moto 3 i kredsløbet af Sepang. Og det startede meget roligt. Men truslen om regn midt i løbet og den sidste kamp om sejren gav ham en utrolig spænding. Du kender allerede slutresultatet, sejren og verdensmestertitlen til Sandro Cortese, som ikke kan bebrejdes noget. Nå, måske ja, da han har stjålet sejren fra den stakkels mand Zulfahmi Khairuddin, at han før sin offentlighed har haft sit livs løb og er blevet nummer to. Podiet har lukket det Jonas Folger, med endnu en flot præstation. Lad os gå i problemer …

Lyskrydset ville slukke, og som jeg fortalte dig, begyndte alting relativt stille. Khairuddin gjorde det rigtig godt, men hurtigt var det Folger, der tog teten og begyndte at trække hårdt. De fulgte efter ham Efren Vazquez at det blev meget godt, Cortese, Louis rossi og Danny Kent, mens Luis Salom, der kom på tiendepladsen, begyndte at vinde positioner. Efrén ville begynde at miste rebet, mens Salom fortsatte med at klatre. Det tog således ikke lang tid, før der blev dannet en stabil og kompakt gruppe på fem kørere: Folger, Khairuddin, Cortese, Rossi og Salom.

Jonas forsøgte at flygte, men kunne ikke, og bortset fra nogle overhalinger mellem Rossi og Cortese, var resten absolut ro, alle ventede på deres øjeblik. Zulfahmi kunne ses meget godt, kontrollerede tyskeren, der ledede testen til enhver tid og ønskede at bringe glæde til sine fans. Den første, der faldt fra gruppen, og også bogstaveligt talt, var Rossi, at med tretten omgange tilbage, mistede han kontrollen over sin cykel og faldt til jorden, hvilket et øjeblik skar Salom, der løb bag ham, selvom det ikke tog lang tid at komme tilbage i kontakt med frontgruppen.

Zulfahmi Khairuddin
Zulfahmi Khairuddin

Runderne gik, og med ti omgange tilbage overhalede Salom for første gang Sandro, som havde titlen og løbet mere end kontrolleret. Det tog ikke lang tid for Luis at genvinde sin position og vende tilbage til tredjepladsen, hvorfra han hyggede sig fra roen. Og der kommer et meget afgørende øjeblik, i mangel af ni omgange, det vil sige den højre halvdel af løbet, vises det hvide flag med det røde kryds, hvilket indikerer, at det begyndte at regne og at der kunne være fald på banen. Samtidig begyndte Salom at få problemer og var helt ude af krogen, da han måtte begynde at kæmpe med en læderagtig gruppe bestående af Danny Kent, Alex Rins og Miguel Oliveira.

Der var således en frontgruppe dannet af Folger, Zulfahmi og Sandro. Og festivalen begynder, for når man nåede 2/3 af løbet skulle man være på vagt, siden hvis det røde flag dukkede op, ville det tælle den sidste hele omgang, og både Khairuddin og Folger ville først forbi. Der begyndte en smuk kamp mellem malayseren og tyskeren, der ikke var på spil, mens Cortese fortsatte med at nyde udsigten fra en komfortabel tredje position. Selvom her vennen ikke var villig til at slå sig ned.

Da det så ud til, at Khairuddin allerede stillede op som topkandidat til at vinde løbet, overhalede Sandro Folger og placerede sig meget tæt på malayeren. Nogle vil måske tro, at Cortese ville lade sin partner vinde derhjemme, men Han ville tage titlen ved den store dør og få sejren, og det må erkendes, at han har spillet sine kort bedre end nogen anden. Han ventede på den sidste omgang, og sandheden er, at den var spektakulær, risikerede meget og mod en Zulfahmi, der har givet alt og ikke er skrumpet på noget tidspunkt. Til sidst, sejr til Cortese med kun 28 tusindedele over Khairuddin, og selvfølgelig den overvældende glæde over sæsonens fjerde sejr, og selvfølgelig verdensmestertitlen, den første til at opnå det i Moto3-kategorien.

Jonas folger
Jonas folger

For det andet Khairuddin, som har lavet et absolut løb og han har opnået sit første podium i verdensmesterskabet og det første også for en malaysisk rytter. Der er han bestemt en helt, som det er set under løbet og i fejringen. På tredjepladsen kom Folger, som fortsætter med sin fremragende sæsonafslutning forårsaget af sit landskabsskifte. For det fjerde kom Salom endelig ind, efterfulgt af Miguel Oliveira i den femte, Kent i den sjette og Rins i den syvende. Endelig er Efrén blevet nummer otte, niende Niklas hvidløg og lukke toppen har en fremragende Adrián Martin.

Med hensyn til den foreløbige generelle klassificering, selv om den allerede er meget endelig, Sandro Cortese har taget titlen takket være de 280 point, han har. Nu er Salom igen nummer to, blandt andet for alt, hvad der skete med Maverick Viñales, at vi allerede kender til hans hovedrolle i weekenden, dog ikke ligefrem på cyklen. Anyway, hvad intet kan bebrejdes den titel, tyskeren opnåede, der har domineret denne kategori fra start til slut, med enestående konsistens og meget svær at opnå.

Så det, vi kender allerede årets første verdensmester 2012, Sandro Cortese, og nu skal vi se de to andre løb, hvor vi også kan have en mester, selvom det er lidt mere kompliceret. I det øjeblik prognoserne er blevet opfyldt med Sandro, vil vi se hvad der sker og forhåbentlig stopper regnen lidt, at tingene er stoppet og starten af Moto2 er blevet forsinket.

Anbefalede: