Indholdsfortegnelse:

Spektakulært! Dette er Ducati Hypermotard 950, der har vundet Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2019
Spektakulært! Dette er Ducati Hypermotard 950, der har vundet Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2019

Video: Spektakulært! Dette er Ducati Hypermotard 950, der har vundet Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2019

Video: Spektakulært! Dette er Ducati Hypermotard 950, der har vundet Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2019
Video: Dette er ikke stjernekrigstrilogien (Trailer) 2024, Marts
Anonim

Siden 1929 og i 90 år har Concorso d´Eleganza Villa d´Este været afholdt i Cernobbio (Italien), ved bredden af Comosøen. År efter år har deltagerne i det luksuriøse arrangement kunnet beundre meget eksklusive biler og motorcykler, både klassikere og de prototyper, der kunne fremme en ny produktionsmodel.

Blandt de forskellige kategorier, der findes i tvisten, er en af motorcykel prototyper, kaldet 'Nye designs og prototyper lavet af uafhængige producenter og mærker'. Ducati har været vinderen i år, idet den ligger foran MV Agusta 800 Superveloce med en spektakulær prototype: den Ducati Hypermotard 950 Concept.

En Hypermotard 950 med samme mekanik, men bedre klædt på

Ducati Hypermotard 950 Concept 03
Ducati Hypermotard 950 Concept 03

Designcentret i huset til Borgo Panigale har stået for at virkeliggøre denne prototype, der starter fra bunden af Ducati Hypermotard 950, som vi testede for et par måneder siden. Brug samme mekaniske hjerte på 937 cc og 114 hk ved 9.000 rpm, selvom udstødningen er forskellig fra serien, ligesom underrammen, der i stedet for at bruge den multitubulære struktur bruger et enkelt stykke. På trods af disse modifikationer, er det, der virkelig ændrer sig på denne cykel, det ydre udseende, især i lakken..

Skil dig ud over alt rød farve kombineret med grafik der er fordelt på hele cyklen. Ordet "Hyper" løber gennem hele den del af tanken med hvide bogstaver og foregiver at give et nik til racerverdenen. På halesiden fortsætter Ducati-fyrene med samme idé med det store tal "03", der står under ordene "Hypermotard Concept". Det samme nummer vises også på fronten, over forlygten.

Rød er også tilføjet en del af fælgen og dækket ud over koblingen (tør i denne version). På sæde, som er sort som standard, skiller den røde farve sig også ud og midt i den, med store hvide bogstaver, dukker ordet op Ducati.

Siden 2002 er prototyper, som denne fra Ducati, blevet en del af Concorso d´Eleganza Villa d´Este som endnu en kategori. De af Borgo startede ikke fra bunden i år siden de kom med nogle erfaringer fra tidligere år: i 2017-konkurrencen deltog det italienske mærke med to motorcykler, der brugte bunden af Ducati Scrambler Cafe Racer og Scrambler Desert Sled.

Ducati Hypermotard 950 Concept 05
Ducati Hypermotard 950 Concept 05

Der blev også foretaget æstetiske modifikationer på dem, og den mekaniske del blev bevaret. På det tidspunkt opnåede den første førstepræmien for motorcykelprototypedesign. Desert Sled kom på sin side på tredjepladsen i samme kategori.

Ud over prototyperne var der også mange andre motorcykler at se ved den italienske konkurrence i 2019. organiseret af klasser fra A til E og også for forskellige årtier af det 20. århundrede. De ældste motorcykler, der kunne ses i år, var en Holcroft 213cc enkelt cylinder år 1901, a Achilles-3 1/2 PS af en cylinder og 500 cc af 1904, og en Tetracylindrisk FN 362 cc bygget i 1905.

Elegance Italien-konkurrence 2
Elegance Italien-konkurrence 2

Der var også en anden kategori kaldet Særudstilling som omfattede motorcykler på op til 50 kubikcentimeter mellem årene 1969 og 1977 som f.eks. Moto Guzzi Dingo Cross (1969), en Ducati Scrambler 50 (1971) eller en Gilera Trial 50 (1972).

Anbefalede: