Indholdsfortegnelse:

Toprak Razgatlioglu gentager i Donington Park og bliver verdensleder efter Jonathan Reas fald
Toprak Razgatlioglu gentager i Donington Park og bliver verdensleder efter Jonathan Reas fald

Video: Toprak Razgatlioglu gentager i Donington Park og bliver verdensleder efter Jonathan Reas fald

Video: Toprak Razgatlioglu gentager i Donington Park og bliver verdensleder efter Jonathan Reas fald
Video: FULL ONBOARD fast lap with Toprak Razgatlioglu at Donington Park | #GBRWorldSBK 2024, Marts
Anonim

Superbike World Championship var allerede interessant, men nu er det blevet rødglødende. Toprak Razgatlioglu har også vundet det andet lange løb på Donington Park efter en duel med Jonathan Rea, der endte i mesterens fald. En usædvanlig fejl, der taler til grænsen, at Razgatlioglu tager ham til grænsen.

Tyrken er den nye verdensleder med to fordele over Rea. Han har reddet en weekend, der startede med et dårligt klassement, og nu er han førende i kategorien. Fuld fest for Yamaha takket være andenpladsen Garrett Gerloff, mens BMW M 1000 RR forlader Donington Park med tre podier.

BMW M 1000 RR får sin debut på Superbike-podiet og triple

Van Der Mark Donington Park Sbk 2021
Van Der Mark Donington Park Sbk 2021

I Superpole Race var der intet mirakel af Razgatlioglu. Tyrkeren startede ikke så godt som i lørdags, så han kunne kun gå tilbage til sjettepladsen mens Rea vandt alene og følte kun presset fra Alex Lowes indtil den faldt. Første podie og to gange for BMW M 1000 RR i Superbike World Championship.

I starten af det andet løb holdt Rea førstepladsen, men Razgatlioglus start var formidabel igen, indtil han blev nummer to. Selvom en aggressiv Tom Sykes gav en hånd til sin intime fjende ved at støde sammen med Yamaha i de første par hjørner. Men Rea benyttede ikke lejligheden til at åbne for meget hul.

Baptist Storbritannien Sbk 2021
Baptist Storbritannien Sbk 2021

Faktisk igen Razgatlioglu var hurtigere end Rea, og på fjerde omgang satte han cyklen ind i ham være ret aggressiv. Tyrkeren kom i et hurtigt omgangstempo, klar til at bryde løbet, og nu var det interessant at se, hvilken holdning mesteren havde, som lørdag tog en risiko og var tæt på at falde mere end én gang.

Scott Redding kom tættere på Garrett Gerloff og Sykes, som kæmpede om podiet, mens Rea ikke gav slip på Razgatlioglu. Tværtimod, fjorten omgange fra slutningen genvandt han føringen i en mærkelig manøvre efter en lille fejl af tyrkeren. Kampen mellem de to ansøgere lovede at blive lang.

Redding Donington Park Sbk 2021
Redding Donington Park Sbk 2021

Men så kom løbets teatralske stød og måske VM. Jonathan Reas fald, som pressede sig selv for langt. Razgatlioglu var alene i position til at blive verdensleder. Rea kom med i løbet igen, men på sidstepladsen og langt fra pointene.

I kampen om podiet var Gerloff nummer to, klar til at fuldføre en-to for Yamaha, mens Sykes blev etableret på tredjepladsen, klar til at tilføje det tredje podie i BMW M 1000 RR denne weekend. Kun Redding stræbte efter at redde Ducati-weekenden ved at indhente Sykes.

Storbritannien Area Sbk 2021
Storbritannien Area Sbk 2021

Redding var allerede et halvt sekund efter Sykes, omend med en betydelig risiko. Bagved var Álvaro Bautista nummer ellevte, med Tito Rabat fjortende og Isaac Viñales ude af pointene. Redding forfulgte Sykes, men han var for langt væk for at få det. BMW M 1000 opnår sit tredje podie for dagen.

Sejr til Toprak Razgatlioglu, weekendens anden, både i de lange løb, som efterlader ham som verdensleder. Gerloff fuldførte doublen for Yamaha og endelig gik tredjepladsen på podiet til Sykes. Bautista var kun i stand til at slutte på en tiendeplads, hvor Tito Rabat tilføjede to point.

Anbefalede: