Indholdsfortegnelse:

Sig hej til den nye Suzuki GSX-S1000: mangastil, flere muskler og spoilere til Hamamatsus liter nøgne
Sig hej til den nye Suzuki GSX-S1000: mangastil, flere muskler og spoilere til Hamamatsus liter nøgne

Video: Sig hej til den nye Suzuki GSX-S1000: mangastil, flere muskler og spoilere til Hamamatsus liter nøgne

Video: Sig hej til den nye Suzuki GSX-S1000: mangastil, flere muskler og spoilere til Hamamatsus liter nøgne
Video: [GSX S1000] Как заменить свечи зажигания 2024, Marts
Anonim

Suzuki vender tilbage til kampen. Hamamatsu-firmaet opdaterer gradvist sit sortiment i lyset af Euro5-reglerne, og efter at have præsenteret den nye Suzuki Hayabusa, er det nu turen til endnu en liter motorcykel med en fundamental betydning i mærket.

Det Suzuki gsx-s1000 Det blev set for første gang i dag i en teaser udgivet af mærket, der viser nogle af dets grundlæggende træk. Og ja, det bliver en betydeligt mere moderne motorcykel end den model, den erstatter.

Suzuki GSX-S 1000 er opdateret

Indtil videre Suzuki GSX-S1000 var en motorcykel med et meget konservativt koncept, et aluminium-dobbeltstråle-chassis, der understøttede den ubrændbare in-line fire-cylindrede motor og en liter, bortset fra en hypermortaliseret cykeldel inden for mærket.

Med alt dette var det ydre udseende af GSX-S1000 en ikke særlig aggressiv motorcykel, og som har haft et andet liv, der har fungeret som grundlaget for den nye Suzuki GSX-S1000S Katana, som den deler platform med.

Nu kommer dette til at ændre sig og GSX-S1000 vil frigive en ny, meget mere aggressiv æstetik, med hårde og moderne linjer. Intet at gøre med det, vi vidste indtil nu. Eller sådan ser det i hvert fald ud at se den første teaser udgivet af det japanske firma.

Med hensyn til de tekniske egenskaber kan vi ikke sige for meget, for der er selvfølgelig ingen detaljer. Vi forstår, at det vil være en udvikling af den model, som vi allerede vidste, hvorfra den vil blive tilpasset til Euro5. Det vil sige, den samme inline firecylindrede blok på 999 kubikcentimeter, der helt sikkert vil miste nogle muskler undervejs, falder de 150 hk og 108 Nm drejningsmoment af den nuværende GSX-S1000.

Den bekvemme æstetiske opdatering vil som vi har sagt byde på mere markante linjer i hele kroppen, udover fuld LED-belysning med frontlygte med optik arrangeret lodret og som kirsebær ser det ud til, at den også vil bl.a. krænger. De er ikke nær så markante som på en Ducati Streetfighter V4, men det er de.

Datoen, der følger med teaseren, er den 26. april, så vi vil være meget opmærksomme på den nye Suzuki-kreation, fordi mærkets katalog trænger til en dyb renovering, hvis det fortsat vil være et af de store mærker.

Anbefalede: