Indholdsfortegnelse:

Aleix Espargaró debuterede Aprilia på MotoGP podiet, og alle seks cykler var i 'top seks' på Silverstone
Aleix Espargaró debuterede Aprilia på MotoGP podiet, og alle seks cykler var i 'top seks' på Silverstone

Video: Aleix Espargaró debuterede Aprilia på MotoGP podiet, og alle seks cykler var i 'top seks' på Silverstone

Video: Aleix Espargaró debuterede Aprilia på MotoGP podiet, og alle seks cykler var i 'top seks' på Silverstone
Video: Aleix Espargaro MotoGP | The Next World Champion? 2024, Marts
Anonim

Aprilia har endelig været på et MotoGP-podie. Noale-mærket har taget fem år, men jeg kender allerede smagen af champagne takket være den tredje position, som Aleix Espargaró opnåede på Silverstone. Det bedste er, at det var i et helt normalt løb, vundet af rent løbstempo.

Derudover forekom andre upublicerede historiske data i Silverstone: de seks MotoGP-mærker indtog de seks øverste positioner ved det britiske Grand Prix. Yamaha, Suzuki, Aprilia, Ducati, Honda og KTM opnåede i denne rækkefølge et resultat, der er Dornas drøm, siden hun begyndte med sin politik om at balancere verdensmesterskabet.

Aprilia havde ikke været på et førsteklasses podie siden 1999, selv ved 500cc

Espargaro Miller Silverstone Motogp 2021
Espargaro Miller Silverstone Motogp 2021

Espargaro havde allerede før løbet advaret om det han så ud med den næstbedste rytme, kun bag en Fabio Quartararo, der faktisk var umedgørlig. Fra begyndelsen så vi Espargaró, der ville være på toppen, selv være aggressiv over for sin bror Pol Espargaró.

Når du er i et øjeblik som det, vi er nu, hvilket er retfærdigt og fortjent, fordi Det har ikke været et podium som følge af tilfældigheder, regn eller fald Nå, vi har banket på døren i mange løb,” kommenterede en jublende Espargaró, som endda vovede at holde en tale til sit hold midt i boksen.

Aleix Espargaro Silverstone Motogp 2021
Aleix Espargaro Silverstone Motogp 2021

Han har ret, fordi Espargaró måtte kæmpe om podiet bogstaveligt talt indtil sidste omgang, da Jack Miller gik forbi ham. Der så det ud til, at han flygtede, men Espargaró udholdt slipstrømmen fra Ducati og returnerede den til to hjørner fra enden, hvilket efterlod Miller uden reaktionsevne.

Espargaró ser nu videre og siger, at "Jeg bliver her, der vil være Aleix og podier i et stykke tid, siden nu skal vi til Aragón, til en bane, som jeg holder meget af, og jeg er meget motiveret og fra nu af bliver nødt til at ændre spørgsmålet om 'Kan du få din første podie her?' til 'Kan du få din første sejr her?', fordi jeg er villig til at acceptere denne udfordring og dette pres."

Espargaro Silverstone Motogp 2021
Espargaro Silverstone Motogp 2021

Den i weekenden har været Aleix Espargarós anden podie i MotoGP efter mere end elleve sæsoner. Det havde han allerede opnået i 2014 hos MotorLand med en CRT, som han også lavede en stang med, ligesom med Suzuki. Men ingen af disse præstationer har været så længes efter som denne første Aprilia-podie.

Da Fabio Quartararo vandt med Yamaha, blev Álex Rins nummer to med Suzuki, Espargaró tredje med Aprilia, Miller fjerde med Ducati, Pol Espargaró nummer fem med Honda og Brad Binder nummer seks med KTM, det var et historisk resultat, da der for første gang var seks mærker i top seks i MotoGP. Mindeværdig.

Anbefalede: