Indholdsfortegnelse:

Fabio Quartararos og Pedro Acostas beretninger om at være MotoGP og Moto3 verdensmestre allerede i Misano
Fabio Quartararos og Pedro Acostas beretninger om at være MotoGP og Moto3 verdensmestre allerede i Misano

Video: Fabio Quartararos og Pedro Acostas beretninger om at være MotoGP og Moto3 verdensmestre allerede i Misano

Video: Fabio Quartararos og Pedro Acostas beretninger om at være MotoGP og Moto3 verdensmestre allerede i Misano
Video: Marc Márquez nos emocionó a todos, con su triunfo. Pedro Acosta, nos volvió a conquistar. 2024, Marts
Anonim

MotoGP World Championship vender tilbage i den kommende weekend med Emilia Romagna Grand Prix, og to af de tre verdensmesterskaber kan allerede være løst. Fabio Quartararo og Pedro Acosta har matematiske muligheder at afslutte MotoGP- og Moto3-mesterskaberne i Misano.

Mens Moto2 blev komprimeret mere end nogensinde efter Remy Gardners fiasko i Austin, bliver MotoGP og Moto3 set til domsafsigelse. Især i tilfældet med dronningekategorien, hvor Quartararo har det nemt nok at forsegle titlen. Dette er Fabio Quartararos og Pedro Acostas beretninger om allerede at være verdensmestre.

Quartararo har det ret nemt, for Acosta ville det næsten være et mirakel

Quartararo Austin Motogp 2021 2
Quartararo Austin Motogp 2021 2

Den, der har det nemmere, er Fabio Quartararo. I dit tilfælde kunne regnskabet ikke være enklere, da de er begrænset til følgende ligning: hvis Fabio Quartararo afslutter løbet foran Pecco Bagnaia han vil være matematisk mester i MotoGP-verdenen. Der er ikke mere, han har kun én rival tilbage.

Men der er endda nogle usandsynlige kombinationer, der ville give Quartararo titlen, selv efter at have sluttet bag Bagnaia. For eksempel hvis han slutter lige bagud, når italieneren er væk fra podiet, eller selv hvis han slutter to pladser efter fra femtepladsen. Kort sagt, hvad det er nok for ham kun at miste to point med Bagnaia.

Acosta Austin Moto3 2021
Acosta Austin Moto3 2021

Mere komplekse er regnskaberne i Moto3, for her er der tre ryttere, som stadig har forhåbninger. Den første forudsætning er enkel: hvis Pedro Acosta vil være verdensmester i Misano han skal afslutte løbet i point for at udelukke Sergio García, som ikke kører. Hvis han ikke gør det, bliver han ikke en mester på nogen måde, uanset hvad der sker med Dennis Foggia.

García er lige nu 50 point fra Acosta, som er dem, der bliver tilbage, når Misanos karriere slutter. Så hvis Acosta ikke slutter i pointene, vil forskellen forblive den samme, så Jorge Martínez Aspars elev vil fortsat have muligheder. Men den største trussel mod Acosta er ikke García, men Foggia.

Acosta Austin Moto3 2021 2
Acosta Austin Moto3 2021 2

Den italienske Leopard-kører er på vej med fem podier i træk og to sejre inkluderet. For at blive mester i Misano skal Acosta score mindst 21 point mod Foggia, hvilket praktisk talt er umuligt. En anden forudsætning er meget klar: hvis Pedro Acosta ikke vinder løbet, vil han ikke være i stand til at blive mester i Misano.

Skulle Acosta vinde, ville han have brug for en fiasko eller en dårlig dag fra Foggia, hvilket tvang ham til at score kun fire point eller mindre. Det vil sige, at for at Acosta kan blive mester, skal han vinde løbet og Dennis Foggia slutter højst på en tolvteplads. Meget svært, men matematisk muligt.

Anbefalede: