Indholdsfortegnelse:

Dårlige nyheder: motorcykler stopper med at konkurrere i den mytiske opstigning til Pikes Peak på grund af manglende sikkerhed
Dårlige nyheder: motorcykler stopper med at konkurrere i den mytiske opstigning til Pikes Peak på grund af manglende sikkerhed

Video: Dårlige nyheder: motorcykler stopper med at konkurrere i den mytiske opstigning til Pikes Peak på grund af manglende sikkerhed

Video: Dårlige nyheder: motorcykler stopper med at konkurrere i den mytiske opstigning til Pikes Peak på grund af manglende sikkerhed
Video: KENDTE DANSKERE BESVIMER PÅ TV! 2024, Marts
Anonim

Den berømte Pikes Peak-sti vil helt sikkert blive uden motorcykelkonkurrence. Efter den sidste stigning i 2019, hvor Carline Dunne kom ud for en dødsulykke på ryggen af sin Ducati, har eventarrangørerne besluttet at aflyse den efter en overvejelsesperiode på næsten to år, hvor alle passende foranstaltninger er blevet undersøgt.

Det mangel på både personale og sikkerhed Undervejs har der været grunde nok til at aflyse det. En beslutning, som gennem årene, hvor denne forfremmelse er blevet fejret, har skullet træffes for at undgå store ulykker.

Et sidste farvel … for øjeblikket

Ducati
Ducati

De færreste vil være dem, der ikke kender opstigningen til Pikes Peak, men for dem, der stadig ikke ved, hvad det er, vil jeg forklare, at denne konkurrence handler om at nå toppen af et bjerg så hurtigt som muligt gennem dit køretøj. Turen, som har 156 kurver, starter i 1.440 meter over havets overflade og ender på sit højeste punkt på 4.302 meter. En konkurrence, der har kørt i 97 år, og som har incitamentet til at slå banerekorder sat af andre.

Indtil nu har forskellige køretøjer været inkluderet at konkurrere med, fra biler, quads, enkeltsæder, lastbiler til motorcykler. Sidstnævnte har dog ikke altid konkurreret om risikoen ved et fald for piloten, da ruten foregår på en vej, hvor der næsten ikke er sikkerhedsbarrierer. På trods af dette har kørerne, producenterne og teamene fortsat forsøgt at slå de tidligere rekorder som i landevejsløb.

Jumpstory Download20210814 082209
Jumpstory Download20210814 082209

Nå, i år blev det besluttet efter den uheldige ulykke, der tog livet af Carline Dunne i 2019, også kendt som 'bjergets konge', at motorcykelkonkurrencen er definitivt aflyst. "Efter to års forskning, overvejelser, omhyggelig overvejelse og råd fra kolleger i motorsportsindustrien har Pikes Peak International Hill Climb-bestyrelsen taget beslutningen om at indstille motorcykelkonkurrencen som en del af det årlige Race to the Clouds", rapporterede de fra deres officielle hjemmeside.

"Motorcykeltest har været en del af racerhistorien fra tid til anden siden 1916, og det har været spændende og tragisk for både konkurrenterne og fansene," forklarede Fred Veitch, midlertidig bestyrelsesformand. "Dette har været en lang og en svær beslutning, men vi mener, at det er den rigtige beslutning, og at det er det bedste for organisationen i øjeblikket."

Gedder topper
Gedder topper

Det skal huskes, at vejen oprindeligt gik op til Pikes Peak ikke var asfalteret, og derfor, hastighederne var meget lavere som i dag kan nås efter at have fastlagt ruten til toppen.

Ud over hurtighed har et andet punkt, der har ført til beslutningen om ikke at have motorcykelkonkurrencen igen, været manglen på personale og frivillige på tilbudstidspunktet. minimum sikkerhedsværdier. Et vanskeligt problem at tackle, da ruten er en vej, hvor de største eksisterende sikkerhedselementer er autoværn og nogle halmballer.

Vi skal i hvert fald ikke opgive alt for tabt for gennem årene er motorcykelkonkurrencen blevet aflyst og udbudt alt efter forholdene. Nogle forhold, som vi håber på et tidspunkt tillade tilbagevenden af motorcyklerne til denne stigning.

Anbefalede: