Indholdsfortegnelse:

Marc Márquez og elefanten i rummet: MotoGP har ændret sig meget, han er ikke længere overlegen og det er ikke på grund af hans skade
Marc Márquez og elefanten i rummet: MotoGP har ændret sig meget, han er ikke længere overlegen og det er ikke på grund af hans skade

Video: Marc Márquez og elefanten i rummet: MotoGP har ændret sig meget, han er ikke længere overlegen og det er ikke på grund af hans skade

Video: Marc Márquez og elefanten i rummet: MotoGP har ændret sig meget, han er ikke længere overlegen og det er ikke på grund af hans skade
Video: Дневник хранящий жуткие тайны. Переход. Джеральд Даррелл. Мистика. Ужасы 2024, Marts
Anonim

"Din ambition har overgået dit talent". Det er måske den mest kendte sætning i MotoGP verdensmesterskabets historie og blev sagt af Casey Stoner til Valentino Rossi efter et vådt løb i Jerez, hvor italieneren kastede australieren. Rossi gik til Honda-boksen for at undskylde sin fejl og fandt en lapidær sætning.

I 2021 er Jorge Martín en nykommer til VM og ikke en verdensmester med autoritet til at sig en sætning som den hverken mere eller mindre end til Marc Márquez. Men han ville helt sikkert gerne have det. Fordi den ottende mester igen viste symptomer på sin frustration i en manøvre, en anden, for forhastet.

Márquez har haft seks fald i ti løb, siden han vendte tilbage fra en skade

Marquez Martin Silverstone Motogp 2021
Marquez Martin Silverstone Motogp 2021

Jorge Martíns løb, og også Marc Márquez's, så meget godt ud før løbet på Silverstone. Den unge Madrid-rytter har lavet et 'match' med Ducati, han er sød og havde en rytme i det mindste til kæmpe om sin tredje podie i træk. Marquez var på sin side også i stand til at opnå et godt resultat.

Før løbet havde Honda-mesteren forklaret, at det, han ville lære på Silverstone, hvad han virkelig ville teste, var hans vedholdenhed, men endnu en gang sprang han i luften i et raseri. Martín tog kappen på ham med et tæt påskud, og Márquez kom ind og ville have revanche i næste hjørne.

Marquez Silverstone Motogp 2021 4
Marquez Silverstone Motogp 2021 4

Efter Márquez' skade i Jerez i sidste sæson blev historien enstemmigt fastslået, selv i hans miljø, at mesteren skulle lære at være roligere, glem raserianfaldene og de psykologiske spil, der er forståelige hos en ung aspirant og i høj grad forvrænger billedet af en æret mester.

Det er dog ikke det, vi ser. Tværtimod bevarer han sin sædvanlige aggressivitet, men tingene fungerer ikke længere for ham. Som Luca Cadalora sagde "har mistet magien", og hver gang den overspændte Márquez kommer frem i lyset, er det ham, der kommer klippet ud, i dette tilfælde tager Martín foran.

Marquez Silverstone Motogp 2021 2
Marquez Silverstone Motogp 2021 2

Med Marc Márquez fra 2021 er der en elefant i rummet at der er det, men som ingen vil tale om. Det er ikke så hurtigt længere. MotoGP har ændret sig meget i forhold til det, han forlod i 2019, selv sammenlignet med det første løb i 2020, hvor ingen endnu kendte til de nye Michelin-dæk.

Dermed ikke sagt, at Márquez aldrig vil vinde igen, faktisk vil han højst sandsynligt. Hvis noget har vist sig, selv over talent, er det arbejdskapacitet. Og disse brændende fejl har en positiv side: de viser det Marquez er virkelig motiveret. Han er ikke en pilot, der er bange for skader.

Martin Marquez Silverstone Motogp 2021
Martin Marquez Silverstone Motogp 2021

Den negative del er, at en armskade, der allerede er overvundet, i hvert fald uden for døren, stadig sælges som den store årsag til dens problemer, og hvorefter han allerede har vundet et løb: på Sachsenring, og den eneste af hele året i tør, der har været langsommere end den sidste, der var blevet afholdt. Sammen med Silverstone, men det blev slettet i første runde.

Marquez er ikke længere så overlegen. Det er mere, det er ikke længere overlegentOg hvis han nogensinde gør det igen, vil det ikke være, fordi han allerede er kommet sig over sin arm, men fordi han har sat sig selv i arbejde, som han har gjort så mange gange gennem sin karriere. Selvom de af årsager, der undslipper én, sælger, at det har været en mirakuløs bedring i stedet for pilotens job.

Marquez Silverstone Motogp 2021 5
Marquez Silverstone Motogp 2021 5

De nye Michelin-dæk har ændret verdensmesterskabet. Løbene er hurtigere, og nok med tag et kig på tiderne for 2019, Marquez' sidste hele år, og sammenlign dem med 2021 at tjekke. Den ideelle måde at køre på et bredere dæk foretrækker inline firecylindrede cykler, Yamaha og Suzuki.

Derudover er rivalerne vokset meget i hans fravær. Der blev under løbene spekuleret i, at det ikke var der, om ligestillingen skyldtes, at niveauet var højt eller lavt, men tvivlen er blevet fjernet: Marc Márquez er vendt tilbage til MotoGP og er en toprytter, ja, men på samme niveau som Fabio Quartararo, Miguel Oliveira, Jorge Martín, Aleix Espargaró, Joan Mir og kompagni.

Marquez Silverstone Motogp 2021 3
Marquez Silverstone Motogp 2021 3

Kommer MotorLand, et venstrefløjskredsløb, der kan være til gavn for dig enormt meget og, hvem ved, få sæsonens anden sejr, selvom han for det ville være nødt til at binde en Fabio Quartararo, der er sød og flyver med disse nye Michelin-dæk. Márquez' fremskridt eksisterer, men de første omgange skal afsluttes.

Márquez undskyldte efter at have ramt Martín, hvilket ærer ham, men han satte endnu en gang sit præg og forklarede, at "Jeg har for mange fingre på den ene hånd til at tælle de gange, jeg har gjort sådan noget i min karriere." Uden at gå videre kan du allerede i Steiermarks sidste Grand Prix bruge to andre fingre. Ydmyghed er det første skridt til at blive bedre. Og det er seks fald i ti løb efter skaden.

Anbefalede: